Kerttu  Niskanen

Harjoituskausi on pitkällä ja jossain vaiheessa kesäkin on ehtinyt vaihtua jo syksyksi. Takana on kaksi korkeanpaikan leiriä Italiassa ja yksi leiri Vuokatissa. Harjoituskauden yksi tärkeimmistä teemoista on ollut korkeanpaikan harjoittelu, sillä ensi talven Olympialaiset kilpaillaan Pekingissä 1700 metrin korkeudessa.

Ensimmäinen leiri oli kesäkuussa Italian Livignossa 1800 metrin korkeudessa. Tämä leiripaikka on tullut tutuksi vuosien saatossa, sillä Livignossa on valmistauduttu useamman kerran kisoihin. Jatkoimme kolmen viikon maajoukkueleiriä Juhon kanssa vielä viikolla, jotta saatiin pidempi harjoitusjakso korkeassa ilmanalassa. Leirin ensimmäiset 3-4 päivää kun menee sopeutuessa korkeuteen, jolloin harjoitusvauhdit ja -määrät on pidettävä maltillisina. Samoin leirin lopussa on harjoittelua kevennettävä ennen kotiin lähtöä. Leirin pääpaino oli hyvässä kestävyysharjoittelussa vuoristossa. Tein paljon mäkitreenejä rullilla ja jalan. Oli tärkeää saada talven loukkaantumisen jälkeen hyvä lihaskestävyys takaisin jalkoihin.

Livignosta löytyy paljon mukavia jalkareittejä
Passo Stelviolle (2757m) sai tehtyä pitkän nousutreenin rullilla
Livigno 1800 m

Juhannuksen jälkeen leireiltiin maajoukkueporukalla Vuokatissa. Ohjelmassa oli tuttuun tapaan Aateli race kesäkisat. Oli kiva laittaa numerolappu rintaan sitten tammikuun! Muutenkin leirin pääpaino oli vauhdikkaissa harjoituksissa.

Aateli race 2021 / kuva: Roni Lukkarinen
Aateli race 2021 / kuva: Roni Lukkarinen
Aateli race 2021 / kuva: Tomi Mäkipää

Viime viikolla tulin toiselta korkeanpaikan leiriltä Italiasta. Ensimmäiset kolme viikkoa leireiltiin maajoukkueen kanssa Passo Lavazessa, joka on pieni kylä Trentinon maakunnassa 1800 metrin korkeudessa. Tämä Val di Fiemmen vieressä sijaitseva leiripaikka oli uusi lähes kaikille. Yksi syy miksi sinne mentiin oli viime vuonna valmistunut rullarata. Maajoukkueleirin loputtua siirryin Juhon kanssa jatkamaan harjoittelua vielä viikoksi Livignoon. Näin saatiin taas pidempi harjoitusjakso korkealla. Leirin pääpaino oli kova kestävyysharjoittelu hydyntäen tietysti kovat maastot.

Passo Lavazessa
Livignossa

Kauan ei tarvitse seuraavaa leiriä odottaa, sillä loppu viikosta alkaa taas maajoukkueleiri Vuokatissa. Ohjelmassa on muun muassa rullahiihdon SM-kisat ja vaaran testijuoksu. Nyt kevyttä treeniä ennen sitä!

Mukavaa uutta viikkoa!

Kerttu